fredag 25 juli 2008

Stockholm i mitt hjärta

Drottningholms Slott - kungafamiljens bostad. (Dom bor i flygeln till vänster och vi fick besöka resten av slottet med alla dess salar och porträtt och målningar. Vackert!
Stockholm är Europas grönaste huvudstad, med träd och vatten och underbara vyer. Här ett foto taget ifrån Skansen...


... som jag längtat efter att besöka Allsång på Skansen ett par år nu. Här repar jazzsångerskan Veronica DiMaggio en sång som heter "Måndagsbarn" som är en otroligt bra låt!

På Skansen såg vi en Sameby, Nordiska djur samt besökte Skansen akvariet med apor, lemurer (som vistades fritt kring oss och bl.a. hoppade upp på Pers ryggsäck för att söka efter mat), ormar, krokodiler, spindlar, fiskar m.m.

Vi promenerade på Djurgården och åt på en härlig krog vid vattnet precis vid Djurgårdsbron. Vi satt vid ett bord på bryggan som guppade lite så det var på gränsen att man blev sjösjuk :D

I Hagaparken i Solna besökte vi Fjärilshuset som hade fritt flygande exotiska fjärilar och fåglar. Vi såg stora guldfiskar och små, små fågel-ungar som sprang omkring och pep runt våra fötter. Där fanns otroligt vackra blommor och växter samt Zackarias huvudämne för dagen: MEGASTORA MOROTSKAKOR.

På söndagen var vi bjudna till våra härliga vänner i Järna på piratkalas, då deras tjej fyllde fyra år. Sen stannade vi på supergod middag på kvällen och barnen lekte och badade i poolen. Tack för den goda maten Nell! Scampi med pasta och parmesanost med god, gräddig svampsås. MUMS!

Efter några hektiska dagar med gott sällskap både i Bromma, Järna och Stockholm City vände vi tillbaka till Växjö för att vila upp oss lite.

Glad sommar!

Inga kommentarer: