söndag 28 december 2008

Livets Andliga Lagar - Deepak Chopra

Just nu läser jag återigen: "Livets Sju Andliga Lagar - för föräldrar" (livskunskap så att ett barn kan förstå det) av Deepak Chopra.

Den grundar sig på den första boken som bara heter "Livets 7 Andliga Lagar".

Per och jag läser den nu tillsammans. Det är en väldigt enkel bok som handlar om hur vi kan hjälpa våra barn att finna en större mening i tillvaron med enkla budskap. Hur vi lär våra barn att älska sig själva, bli bättre medmänniskor, att känna empati och glädje för natur och allt det som många tar för givet. Böckerna grundar sig i den gamla vediska filosofin.

I vårt avlånga land i väst har många av oss lärt oss att höga betyg, god yrkesutbildning och prylar gör att man blir betydelsefull som person. Alla vet väl vid det här laget att jagandet efter "mer och bättre" inte gör oss lyckliga. Hur kan vi lära oss att sluta jaga lyckan, och leva den i stället?

Här gäller det att vara öppen för annat än traditionell svensk utbildning och religion. Vi har mycket att lära av Deepak Chopra och andra "läromästare".

Jag rekommenderar denna boken just för dess enkelhet. Dom finns att hitta på Bokus men jag har inte hittat boken för föräldrar på svenska där, men den finns på engelska.

Inga kommentarer: